"Fans van Vance"
Peter A. Jones - Coverillustraties
Deze veelzijdige Engelse illustrator was vooral in de periode 1970 tot 1980 actief. In deze jaren maakte hij voor verschillende uitgeverijen coverillustraties. Futura, Sphere en Granada zijn er enkele van. Overigens maakte Jones ook voor de Nederlandse uitgeverij Born enkele covers! Tijdens zijn studie aan de St. Martins School of Arts in London, waar hij van 1971 tot 1974 studeerde, raakte hij geinteresseerd in werk van Larry Niven en Asimov. Na een tijdje schilderde hij werk waarvan hij vond dat het goed bij de verhalen paste. Van het een kwam het ander en al snel was hij voor verschillende uitgeverijen actief. Een fraai overzicht van zijn werk uit die periode is gebundeld in het boek "Solar Wind". Een mooi uitgevoerd plaatwerk in kleur!  Het kwam en komt overigens voor dat verschillende boektitels met dezelfde coverillustratie van Jones worden uitgegeven. Dat is soms wel eens raar om te zien: twee totaal verschillende titels met het dezelfde omslagillustratie. Oud en recent werk van Peter Jones is te zien op zijn website: www.peterandrewjones.net
Bijna alle covers van de 11-delige jubileumserie die uitgeverij Meulenhoff in 1997 en 1998 uitgaf waren voorzien van het werk van Peter Jones.
Dezelfde cover voor twee verschillende uitgaven. Uitgeverij Scala gebruikte hem in 1976 voor Circuswereld. Uitgeverij Meulenhoff in 1998 voor de 5e druk van Durdane.
Solar Wind, een prachtig overzicht van Peter Jones zijn Sf-werk uit de periode 1974-1980